Cursus voor beginners start 22 juli 2020

Zoals je ziet heeft de Steenbewerker zijn stenen weer tevoorschijn gehaald en is weer druk aan het zagen en slijpen.

Tijdens de Corona lockdown periode hebben we onze activiteiten ongeveer gehalveerd, maar we zijn wel met 2 personen per keer doorgegaan.
Zoals het er nu uitziet kunnen we prima  -met in achtneming van voldoende afstand- met 3 tot 5 personen in onze ruimte slijpen en zagen.

Daarom  starten we weer met een cursus cabochonslijpen voor beginners.

In die cursus leer je een cabochon slijpen. Een cabochon is een afgeronde steen. Je leert de zaag en de slijpmachines veilig te gebruiken en je leert een en ander over steensoorten.
Er is op dit moment voor de woensdagmiddag plaats voor 2 personen, dus meld je aan. De cursus omvat 8 lessen van 2 uur en kost € 100,-.  Afhankelijk van de wensen kan ook een cursus gestart worden op een ander dagdeel of in de avonduren.
Na de 8 lessen zal je naar verwachting  in staat zijn om zelfstandig  te kunnen slijpen op een van onze clubmiddagen of avonden. Daarvoor mag je dan lid worden van onze vereniging “De Steenbewerker”.  Een enkelvoudig lidmaatschap geeft dan voor de stenenslijpers per jaar recht op ongeveer 20 gratis dagdelen steenbewerking in onze werkplaats. Daarnaast zijn er desgewenst mogelijkheden voor lidmaatschap om actief te zijn in de zilverbewerking.